Postat: 2010-01-30 | Tid: 13:09:07

Jag står och filurar på vilken typ av bukett jag vill ha, och hur den ska matcha med bordsdekorationer, Peters corsage, brudtärnans och best mans blommor osv osv...

Att det ska gå i lila toner är ju ingen hemlighet, men jag har precis fattat att just LILA rosor är dyyyyra, runt 39 kr STYCK under juni... Suck. Detta beror bl.a på att det finns väldigt få blommor i blåa toner, och lila rosor färgas ofta, och det är svårt att få tag i osv.. Har googlat på några lila rosors namn och hittat följande som jag tyckte var jättefina. Ska ta med denna lista till floristen och höra vilken hon kan ta hem, pris osv.

♥ Pacific Blue

Avant Garde

Blue Moon

Blue Curiosa

Även lila anemoner är ju fina, men jag vet inte om det går att få tag i under juni. Ska kolla det också. :)


Som brudbukett vill jag ha något stilrent och enkelt, max två sorters blommor. Dessa två buketter (fast i lila toner då) tycker jag så mycket om. Vilken tycker du är finast? Kommentera gärna!

     

Rosorna i den längst till vänster heter "Aqua" och är ju superfina, men liiite för rosatonade för vårt färgtema.

Jag gillar formen på den till vänster mest, men skulle vilja ha liljor med på nått sätt, då det är en av mina älsklingsblommor, jag har även en tatuering av liljor på axeln, som kommer att synas väl på bröllopet. Dålig bild dock..

                                 

Om jag väljer den "bollformade" vänstra buketten kan jag ju bara ändra till liljor istället för orkidéer kanske?

Litet OBS! Ska man ska ha liljor med i buketten bör man ta bort ståndarna då liljors frömjöl väldigt lätt kan ge kraftiga fläckar på kläder och det är jättesvårt att få bort! (Om olyckan är framme ska man INTE gnida/blöta utan ta en tejp och försök "lyfta" bort mjölet från tyget. Ta en ny tejpbit till varje "dutt".)

Tror att vi i så fall även ska behålla bollformen på min brudtärnas bukett samt mina små flickor, som då kan ha någon typ av mindre boll med samma blommor i... I band kanske?

  

Frågan är väl om min minsting (som kommer vara 2 år) kan ha några blommor alls... Hon är en väldigt bestämd liten dam. Vet inte ens hur jag ska få henne att ha på sig diademet jag köpt. ;) Hehe.. Men men, är inte hela världen om hon vägrar eller sliter av sig det. :)

Till borden hade jag tänkt ha 1 liters målarburkar (oanvända) med massa rosor i, men då de lila rosorna kostar slas så blir det så jädrans dyrt... Funderar istället på att ha bara en enda ros eller lilja, nerklippt, i en GALEJ ljushållare från IKEA. Ungefär som den här bilden jag hittade via Bröllopstorget.


                         

Syns kanske lite väl dåligt, men jag gillar idén med små, låga arrangemang. Höga vaser tycker jag inte blir lika fint om man ska ha en enda blomma.

Förresten! Minitips: GALEJ ljushållare kostar 9 kr för fyra stycken på IKEA, och kan då som sagt användas till både blommor och ljus. När du köper ett fyrpack ligger det 3 st "rundlar" i hård papp emellan dem, som skydd/emballage. Dessa är ca 2,5 cm breda och runt dem kan man limma ett fint band runt så blir det superfina servettringar. :) Three in one! Mer om det kommer framöver i bloggen, ska prova göra några när jag hittat något fint band. :)

Men som sagt, kommentera gärna vilken av buketterna ni gillar bäst! Var anonym om ni så vill, vill bara bolla lite åsikter! :)

Postat: 2010-01-29 | Tid: 09:16:06

Ska snart iväg till en kompis men under tiden jag drack morgonkaffet så satt jag och kikade på eBay efter en rolig cake topper.

Letade igenom det vanliga utbudet, fastnade som vanligt för de lite roligare, personliga "gubbarna" men de kostar ju faktikt en del, och jag är inte typen som sparar sentimentala grejer i ett vitrinskåp. ;) 

Men så hittade jag denna ram i form av ett hjärta, där man satt in en bild på brudparet i. Okej, ja det är väldigt snuttigt på bilden nedan, men man kan ju ta ett roligt foto istället. ;)

Denna kostade då alltså $34 vilket är ca 240 kr inkl. frakt till Sverige...Tyckte jag har sett en sådan ram förut... Jag hyser som så många andra en enorm kärlek till IKEA och filurade på om det inte var där jag sett en liknande ram, och javisst!

Ramen FINLIR går för 49 kr! Och de är precis lika stora! (10 x 10 x 2 cm) Måste komma ihåg att iaf kika på denna ram nästa sväng på IKEA. Skulle passa då vi mer och mer verkar snubbla in på foton som en del av "bröllopstemat". (Klicka på bilderna för att komma till respektive sida.)
Postat: 2010-01-28 | Tid: 11:45:44
I måndags kom min fina stämpel från MyCards!!! Mer om hur vi gick tillväga med det finns längre ner i bloggen, men du kan tjuvkika HÄR om du inte orkar bläddra. ;)

Stämpeln var superfin! Rekommenderar MyCards varmt! Superbra och snabb hjälp via mail, och stämpeln är väldigt välgjord och lätt värd 175 kr! (även om vi inte använder den igen, eller kanske till bröllopsdagar..? Who knows. ) Ska även stämpla vigselprogrammen samt papperspåsar som ska fyllas med smått och gott och ges till dem som har hjälpt till vid bröllopet.

Jag köpte också en stämpeldyna i silver samt embossingpulver och har nu gjort mitt första försök att embossa, -över brödrosten! Hittade inte Peters värmepistol och var lite otålig... ;) Men det blev ju riktigt bra! Eller vad tycker ni?
Funderar på att köpa en stämpel med ett &-tecken, som den här på Panduro och stämpla i ljust lila bakom silvertexten...? För att binda ihop det lite mer... Vad tycker ni? 

 
Nu har jag skrivit ut ett komplett festprogram, eller ja, så långt det är klart iallafall. Ska ha med bordsplaceringen med några rader om varje gäst, och det är ju långt ifrån klart än. Men utöver det har vi med en liten dikt, tack till de som hjälper oss, meny, några sånger, saker som är svåra att säga när man druckit vin, "syntest" (se nedan), bröllopsbingo, pinsamma bröllopshistorier, kuriosa om brudparet osv.

Kan bjuda på lite av det vi har med i våra program:Exempel på "Pinsamma bröllopshistorier":

“Några jag känner ville ha Robin Hood sången (från Kevin Costner filmen) som ingångsmusik. Kantorn var inte helt säker men de förklarade osv. När han sedan stämmer upp till ingångsmusiken i kyrkan så spelar han den från Disney-filmen; “... Jodiladi jodiladi hoppsan vilken dag” ... vad göra!? Brudparet fick gå in till den musiken under många leenden och lite skratt. Kantorn kom efter vigseln mycket nöjd fram till dem och berättade att han hade haft lite besvär men sedan kommit på att barnen hade en Robin Hood skiva och lärt sig den därifrån...”.
“Nynnar”

Svårt att säga när man druckit vin...

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.


Nykterhetskontroll
Om du mot förmodan skulle se svarta prickar i de vita prickarna när du tittar direkt på dem, så är det dags att omedelbart avbryta intaget av alkoholhaltiga drycker!

                           

Ja, vi har massor av mera grejer, men liite hemligt ska det ju vara. ;)

Varsågod att kopiera bild och text ovan om du vill förresten.

Jag har gjort vårt festprogram i Word, efter en mall på 20 sidor som jag hittade via Kortdesign.se.

Mallen är kanon, MEN sidorna är numrerade I TEXTEN, vilket gör att när du lägger in din egen text / bilder osv, så flyttar sidnumren på sig, du måste då ta bort mellanrummen  hela tiden och skjuta tillbaka sidnumren "på plats". Men jag tyckte det var värt det besväret ändå, för man blir galen av att hålla reda på att sida 1 och 20 är samma papper, och vilken ordning allt ska vara i... Jag har haft kvar sidonumren ända tills jag skulle skriva ut det, då tog jag bort den raden och justerade det sista.

Jag har även lagt på sidor, så vårt är på totalt 22 sidor, alltså 11 stycken A4 papper. Låter kanske mycket, men det blev inte så fasligt tjockt. På bilderna ovan är det alltså 22 sidor inuti. Varav bordsplaceringen tar upp nästan halva...

Vi kommer använda vanligt kopieringspapper till inlagorna, på 80-90 g, så det blir inte särskilt dyrt heller, och utsidorna blir också i vitt, fast lite tjockare, runt 160 g papper, ska se om jag hittar med linnestruktur eller dylikt.

När jag har skrivit ut så har jag gjort som så att jag först skriver ut sida 1, 3, 5, 7 osv, (detta väljer du under "Arkiv", "Skriv ut" och "Sidintervall") sen lägger jag tillbaka samma papper i skrivaren igen, med textsidan uppåt, beroende på din skrivare då, tänk på vilken ordning du har i skrivaren, alltså om första eller sista pappret skrivs ut först, (detta kan du kolla eller ställa om under "Arkiv", "Skriv ut", "Avancerat" och "Sidordning") och sen så skriver jag då ut sida 2, 4, 6, 8 osv på andra sidan.

Lät det jobbigt? Mja, man sliter några hårtussar innan man får kläm på det. Man måste ju tänka bak-och-fram och upp-och-ner. ;)

Men det finns även en anvisning (såg jag NU!) hur man skriver ut HÄR. :) Kan säkert vara lättare än min förklaring. Hihi!

Vi har även med lite kort på oss som jag gjort om på en internetsida där man kan redigera foton, tuxpi.com, så det ser ut såhär t.ex.

   

Det finns massor av olika ramar eller effekter man kan fixa med där. :) Bara att klicka på menyn till höger på den effekt man vill ha. Kan va bra om man inte har photo shop eller dylikt i datorn. :)

Nej nu ska jag ta och lämna datorn och städa lite... Linnéa startade dagen med att kräkas på sitt rum.. På mattan såklart, vart annars? :P Men sen dess har det varit lugnt, gått över 4 timmar sen den första och hittills enda kräkningen och hon har ätit en hel del blåbärssoppa, macka med smör och cola, och fått behålla allt. Hon har inte haft magsjuka sen hon var 3 år, och då kom det också en liten kräkning och sen var det klart, lite dålig i magen dagen efter bara.. Knepigt va? Men jag klagar inte. :D
Jag har ändå svalt några vitpepparkorn och tagit fram handspriten igen, är hemma med dem idag och vi kommer ändå ingenstans för jäklar i min låda vad det snöar!!! Har kommit en halvmeter sen igår, och då jag var lat och glömde hänga upp motorvärmarsladden, och så kom det ju en massa snö över sladden så Peter råkade köra över den med snöslungan igår.... Ooops. Han var tvungen att klippa den i flera delar för att få ut den ur snöslungan... Skämdes som en hund gjorde jag, det var ju så onödigt.. :(

Men men, jag har världens bästa karl. Han blir aldrig arg, -sur dock! ;) Men vi skriker aldrig eller säger fula ord till varandra, inte ens ett "Håll käften" eller "Är du dum i huvudet?!" Är så skönt tycker jag! Blir så lätt en jargong. Han är helt enkelt bäst!!! ♥

Postat: 2010-01-25 | Tid: 12:59:16

Ja nu har jag ju fått EN NY idé! Haha, får väl se hur många av dessa idéer jag kommer hinna med i slutänden, börjar ju jobba nästa vecka också.. Men men. :) Kanske inspirerar någon i vårt avlånga land iallafall! :)

För att starta i rätt ände börjar jag med att berätta att vi igår satt och gick igenom gästlistan, och vi ligger väl rätt ok till. Är uppe i max ca 90 gäster, men Peter irriterar sig på den oskrivna regeln om att gästens respektive räknas med i inbjudan. Och jag förstår vad han reagerar på, men samtidigt kan man ju inte bara bjuda ena parten av ett par, även om vi i mpnga fall inte ens träffat pojkvännen/flickvännen. Alla som är sambo/gifta osv är det inget krångel med, men just vänner, som har ett förhållande, så tycker inte jag att vi bara kan bjuda vår vän, utan att vi måste räkna med partnern, så länge de har ett förhållande osv. Men men, vi får se vart det landar..

Just nu väntar jag på svar från min kompis storasyster som skuller räkna på vad hon ville ha betalt för att laga maten + timpenning för servering mm till henne själv och 2-3 till. Får se vart det slutar, blir det för dyrt får vi ta fram saxen till gästlistan helt enkelt.

Vi kommer då ha borden i en E-formation, fast med fyra "tungor" istället för tre ut från honnörsbordet, ungefär såhär:


Bröllopstorget har för övrigt ett bra verktyg för bordsplacering, där jag gjort bilden ovan.

Till dessa fyra "tungor" tänkte jag att det skulle vara kul att märka ut vilket bord som är vilket. Alltså bord 1, 2, 3 och 4. Vi kommer eventuellt också ha ett runt frisåtende bord som barnbord, så det blir då nr.5

Det finns såklart miljarder sätt att göra detta på, bild-googla på "table number" så kommer det upp huuuur mycket som helst. :)

Jag är ju då en sucker för foton. Speciellt svartvita, så jag tänkte att man skulle få in det på nått sätt. Peter är ju dessutom målare, så varför inte ställa ut små vitmålade stafflier med roliga bilder på oss! Kanske även limma dit en liten pensel längs ramen eller så. :)                             


IKEA finns det lilla staffliet RAKET  för 5 kr styck, 3-pack med ramen RAM för 15 kr eller 4-pack med ramen CLIPS för 9 kr. Hobbyfärg finns ju på t.ex. Panduro och fotopapper på t.ex. Clas Ohlsson för en billig slant.

Ungefär sådana här foton har jag tänkt mig, med en vit skylt (frigolit-bit!) i händerna, sedan lägger vi in rätt siffra i lila färg i Photoshop. :)


                      

                      


Dessa foton hittade jag på Weddingbee.com där man kan läsa lite mer och se fler bilder. :)


Postat: 2010-01-24 | Tid: 13:50:39


Hittade några "mallar" till presentpåsar på en amerikansk sida, BetsyWhite.com, som man kan ladda ner gratis, skriva ut och sedan använda till favors eller presenter osv. Tyckte väl de var liiite i sötaste laget, men man kan ju personifiera dem lite ändå. :) Och texten är ju på engelska, men det känns helt ok ändå tycker jag. Inget som stör mig iallafall. Men är man duktig och har bra program i sin dator så kan man ju inspireras av dessa och göra en själv i datorn, kanske t.o.m går att kopiera mallen direkt och bara ändra texten, allt går ju bara man har medlen. :)
Mallen finns i två färger, varav den ena var lila, -såklart! ;) Mallen till både den gula och den lila går att hitta på den HÄR sidan, där finns också steg för steg anvisning. Längst ner klickar du på "Download", sparar filen där du vill ha den och sen är det bara att skriva ut den du vill ha i så många du vill ha, och klippa ut dem från pappret. Använd lite tjockare papper. Den übersöta blomkanten längst ner är alltså inte med utan den stansar du ut själv. Man måste ju inte ha en sådan pappersstans utan välj en enklare mönstersax om du vill ha något mer stilrent. :)

På samma sida hittade jag även dessa etiketter till papperspåsar. De finns i rött, gult och svart och du laddar hem dem HÄR.                          


Tycker de svarta var väldigt snygga! Och billigt blir det ju med vanlia bruna papperspåsar med hembakta kakor eller godis. Eller något man själv tycker om. Jag är chokladfanatiker så jag måste få med det på något sätt. Hade tänkt göra tryfflar, men hjälp vad det var krångligt.. Blev inte alls bra... Tycker man inte om, eller känner att man inte hinner baka eller göra godis så finns det t.ex. Marabous små Premium Dark chokladkakor på mataffärerna i storpack. Minns inte priset nu men det var inte så farligt.

Dessa kan man ju göra eget papper till om man vill. Ta av pappret från en chokladkaka, mät hur stort det ska vara och klipp ut samma storlek av det papper du vill ha och slå in chokladbiten igen. Man kan ju dekorera i oändlighet med etiketter, pärlor, hjärtan och stämplar. Allt handlar ju om att bara fantasin sätter gränserna, men jag tycker ändå att "less is more". Det enkla är oftast det snyggaste. :) Jag skulle kunna tänka mig att använda ett snyggt stilrent papper i lila toner, prickigt kanske?Behöver man bilder finns det en sida med bröllopsinspirerade bilder att använda, bara att högerklicka och spara i sin dator. Sidan heter Narnia. Bilderna är dock lite väl sockersöta och glittriga, men några guldkorn finns det, och smaken är ju som baken. :)


       Sist men inte minst måste jag ju nämna Marta Stewarts bröllopssida, om du möjligen missat denna sida tidigare så kommer den här! Det finns det hur mycket som helst att inspireras av och att ladda ner. Det finns verkligen allt och lite till! :) Så kika in på MartaStewardsWedding.com


Postat: 2010-01-23 | Tid: 13:12:52

Jag har ju letat och letat efter lite roligare skor, gärna med tatueringsmotiv á la Ed Hardy, men hittar bara sådana med klackhöjd runt 10 cm, och det går bara inte... Är alldeles för ovan vid klackar för att ens tänka på det. :P Men det måååste ju inte vara motiv på skorna, men jag vill gärna ha dem i lila istället för vitt, bara för att det ska bli lite roligare. :) 

För ett tag sedan hittade jag en sida som heter Matildas Fest som är återförsäljare av Melody brudskor. Du kan bestämma klackhöjden (mellan 1,5 cm till 10 cm), färgen och om de ska vara extra breda osv. Och de har hur många storlekar som helst, har sett bl.a i stl.34 upp till 43. Och dessutom halvstorlekar! Helt fantastiskt. Skorna kostar bara 450 kr + frakt på 60 kr!!! Man kan även skräddarsy sin sko helt för nån hundring extra!

Min favorit är de här, fast i en lila färg.Tror att dessa skor, med ca 5 cm klackhöjd och rund tå blir perfekta! Har svårt för spetsiga skor, även om jag tycker de är skitsnygga så får man ju så ont efter ett tag! och på bröllopsdagen blir det mycket gå och stå, så jag vill ha sköna skor. :) Ett plus med dessa är att de har en ankelrem så de sitter ordentligt på foten. Har pratat med många vänner som tipsat om detta då de själva har haft "slip in" modeller och varit nära att tappa dem samt att ljudet kan bli lite som utav flip flops i altargången. ;) Hihi!

Tror det kan bli läckert med skor i en avvikande färg, de syns ju inte om man inte visar dem ändå.Melody brudskor finns även på Pernillas Brudbutik där de även säljer separata ankelband med pärlor, för 25 kr just nu, så man kan byta ut ankelbandet till ett lite festligare om man vill, fanns dock bara i vitt just nu iallafall. Kan säkert finnas på Matildas också men hittade ingenting om det där. 

   

Jag gick in på Melody Shoes hemsida men det står inget om de säljer direkt till privatperson och vad det kostar, och för en femhundring via Matildas så orkar jag inte engagera mig i att maila och fråga, men man kan säkert komma billigare undan också, frågan är väl vad som är värt att lägga energin på. ;)

Är man pysslig kan man ju göra något roligt under sulorna på skorna, limma dit små strass-stenar som bildar meningen " I Do" t.ex. Rolig grej, speciellt om man knäböjer i kyrkan. :)

 


En annan rolig grej att göra under skorna är om marschalkarna hottar upp brudgummens skor, som här nedan där de skrivit "Help Me!" med vit penna under sulorna. Hihi!Vill man ta roligare foton kanske detta foto är att inspireras av? :) De måste väl nästan ha använt något redigeringsprogram i datorn dock, eftersom både foten, killarna och bakgrunden är i skärpa..Just nu väntar jag på att min brudklänning ska bli klar och postas så jag kan prova den först, innan jag köper några skor. När jag beställde klänningen lade vi till 5 cm på längden just med tanke på klackhöjd på skor, runt 5 cm känns lagom för mig. Men känns onödigt att chansa, bäst att prova klänningen först och se så att allt klaffar. Mailade Millys och frågade hur de ligger till. De är lite sena nu pga av det kinesiska nyåret, men jag är lugn. Klänningen är ju nästan klar, bara pärlor och detaljer som ska godkännas innan de skickar den. De är snabba på att svara alltså, fick mail tillbaka dagen efter då de bad om ursäkt över förseningen och att de snarast skulle maila bilderna på brodyren. :)
Postat: 2010-01-22 | Tid: 10:11:56

Ja men hallå i stugan!

Kolla in dessa coola inbjudningskort!!! Ja men det här måste jag ju klura ut hur jag ska få in i bröllopet ju! Som vanligt snubblade jag över dessa när jag googlade på lite pyssel-projekt. (Som om jag behövde något mer....)Och så svarskorten då!


Bilderna hittade jag på flickr.com

Hur kul var det inte? Och man måste ju inte gå till en foto-automat egentligen. En kamera i ett hörn hemma med en kompis till hjälp skulle ju funka kanon. Och ett bildprogram i datorn! Vill haaaa!!! Mmm.. Detta måste undersökas, ska kolla med syster-yster om är ansvarig för våra inbjudningar som redan är hemlighetsstämplade och inte speciellt traditionella. ;) Går säkert att få med lite foton inspirerat från detta.

Det roliga är vi tidigare sett ett tackkort som vi inspirerats av och som vi tänkt göra en egen variant utav.

Nämligen att be fotografen på bröllopet att ta några kort där vi håller i var sin skylt med orden "Tack" och "så mycket" eller dylikt. Såhär ungefär, fast kanske inte lika traditionellt som dessa. ;)Läs mer om hur brudparet gjorde HÄR.
Postat: 2010-01-22 | Tid: 08:32:45

Snubblade över en till idé som har med frigolit att göra! Tänk att skära ut bokstäver och ställa dem mitt i bröllopsdukningen? Tyckte detta var riktigt snyggt!

Går säkert att göra själv, men pilligt blir det. Man kan skriva ut sin text från t.ex Word i datorn i så stort format man vill ha det och kalkera av dem (eller klippa ut dem och rita av dem) ovanpå frigoliten. Har man en bra såg och kanske några fler verktyg så går det ju att relativt lätt att såga ut bokstäverna, och sen spraymåla dem i valfri färg.

Åh vad jag tyckte detta var snyggt!!! Men jag vet inte om jag är tålmodig nog att greja det själv... :) Hmm.. Skulle ju vara fint att ha kvar sedan också, kanske ställa på en tavellist hemma? I hallen, eller varför inte ovanför sängen i sovrummet?Hittade bilden på qreate.se.

Jag har ju faktiskt mindre bokstäver hemma som bildar ordet "KÄRLEK", i vitt trä. De är runt 5 cm höga. De skulle man också kunna använda. Köpte dem på Village för ca 150 kr förra året. Här nedan har jag använt halva ordet; "kär" för att få till en snygg bild på ett par halsband jag gjorde till en tjej. :) Man tager vad man haver eller vad man säger. Hihi!Jag gillar bokstäver, väggord och skyltar. :) Min vän Helen har precis samma ord (Kärlek) hemma, så om jag får låna hennes också kan vi dekorera lite till. :) 
Postat: 2010-01-21 | Tid: 15:04:28


Idag bestämde vi oss. -Vi skippar bröllopstårtan!!!

Ja det är inte lika tokigt som det låter, jag lovar. ;) Men efter att ha ringt och kollat upp tårtpriser inser vi att en bröllopstårta kommer kosta ca 3000-4000 kr för så många gäster som vi blir (runt 80-90 gäster á la 40 kr biten) och för att vara helt ärlig så brukar de inte ens vara sådär supergoda pga av all sugarpaste osv. Så nu har jag fått världens idé som även får vår budget att dra en liten suck av lättnad! ;)

Peters syster är helt suverän på att baka, så jag har frågat henne om hon kan tänka sig att baka ca 100 muffins, eller cup cakes om man ska amerikanisera det hela lite. ;) Dessa fylls då med en god fyllning samt toppas med någon kräm samt ev. dekoration. Så vi alltså får en liten bakelse till varje gäst och eventuellt en mindre tårta till mig och Peter att ha längst upp. Hittade lite inspirationsbilder. :)               


Har letat och letat över nätet efter en tårtställning som jag gillar, men hittar nada... Så varför inte göra en själv?!

Började genast att googla och hittade olika sätt att gå tillväga. Vi vill ha en fyrkantig "tårta", så ställningen till alla muffins ska vara kvadratisk. Jag vill ha en ställning ungefär som på de tre första bilderna ovan, som en "trappa" alltså.

Eftersom att spånskiva eller mdf blir väldigt tungt, mycket att såga, snickra och dessutom rätt dyrt, så snubblade jag över idén att använda frigolit! Eller styrolit, beror lite på vad jag får tag i. :)

Det finns frigolit (cellplast-skivor) på t.ex. ByggMax för ca 60 kr per skiva. Måste mäta och räkna lite på hur stor ställningen måste bli för att få plats med ca 100 muffins. Men det bästa med att använda frigolit är att det går att såga i fyrkanter, limma ihop dem till rätt höjd (Att tänka på: Kolla så limmet funkar till frigolit, vissa lim smälter sådant material!), eventuellt sätta någon slags "pelare" i mitten av ställningen som ett extra stöd, och sedan klä in dessa "lådor" i färgad cellofan eller presentpapper!Jag vill ha vår "tårtställning" i vitt, kanske med ett lila band längst ner på varje våning. Muffinsformar finns det ju också i tusentals variationer och mönster, men jag lutar nog åt att ha "vanliga" formar av staniolfolie. Gillar "silver-effekten" mot det vita och lila. -Heja färgtemat! ;) Hihi! Som dekoration lutar jag mer mot att använda blommor här och var på ställningen istället för en massa strössel mm. Dessa muffins nedan tyckte jag om.Man kan ju även ha olika muffins, alla har ju olika smaker. :) Jag skulle vilja ha choklad och hallon med i smakerna, men det finns ju såååå mycket goda smaker att välja på! Citronsmak är ju också fräscht.. Mmmm, det återstår att filura på!

CakeThat.com hittar du mer info om bilden ovan och hundratals olika "muffins-tårtor"! Massor att inspireras av!

Lovar uppdatera när vi sätter igång med att bygga ställningen. :)

Postat: 2010-01-19 | Tid: 15:24:39

Idag var jag på arbetsförmedlingen på ett (totalt värdelöst) info-möte... ;) Suck. Men man måste ju så jag var där iaf. Har ju förresten FÅTT JOBBET!!!! Yey! Tack för alla tumhållningar! Gjorde visst susen! :D Jag ska dit den 2 februari på introduktions-möte, får se då hur mycket jag ska jobba. Blir ju en tim-anställning iaf. Bättre än att sitta hemma. ;)

Men iallafall, när jag sitter på mötet med mobilen på ljudlöst så ringer det och har sig hela tiden. Tror hela världen ville prata med mig just precis då. ;) Ett av samtalen var från församlingen som har hand om kyrkan /kapellet vi ska vigas i. :) Så jag ringde upp och har nu bokat klockslag för vigseln! Kl.14 ska vi studsa fram genom altargången! ;) När jag ringde och bokade själva dagen i somras så kunde de inte boka alla detaljer då det var så långt fram, så nu fick man sig ett litet wake-up call, är ju exakt 5 månader kvar IDAG! Yey!


Kapellet vi ska gifta oss i. ♥


Så nu jäklar ska det detaljplaneras! Imorgon efter jag lämnat barnen på dagis ska jag hem till min kära Helen, som kommer vara värdinna på bröllopet tillsammans med hennes kille. Det ska då ringas runt och googlas på diverse saker.

Måste t.ex. hitta någonstans där man kan hyra/låna värmeplattor, och gärna en kyl eller något dylikt... Vi ska ju göra maten själva, förhoppningsvis med hjälp av en kompis storasyster, men festlokalen vi ska vara i har endast serveringskök. De har alltså lås på alla kylar och frysar, och bara en kyl finns i baren som man då har tillgång till.. Så vi får se hur vi ska göra med det. Tips mottages tacksamt. :) Visst går det att köra catering istället, men vi blir ca 80-90 pers, och har en tajt budget, så det känns inte som ett alternativ... :P Hrla bröllopets budget ligger just nu på ca 40 tusen, och ja, det är fullt möjligt att ha en kanondag för den summan, mindre med för den delen. :)
Postat: 2010-01-18 | Tid: 09:36:25

Igår kom vi hem efter en kanonkväll i Stockholm! Har haft det alldeles underbart!!! Hairspray på Chinateatern var så otroligt bra! Rolf lassgård är ju helt underbar i rollen som storväxt kvinna!!! Jag skrattade så jag grät! och vilken röst huvudrollsinnehavaren Jessica Heribertsson har! Helt fantastisk! Se den om ni kan, den var så ruggigt bra!

Efter musikalen åkte vi t-bana till Kungsholmsgatan och åt på en restaurang som heter Caprese, och jag säger bara en sak; ÄT DÄR!!!! Så otroligt god mat med italienska smaker. Vi åt och vi åt och vi åt. :) Det var soprent på allas tallrikar när vi var klara. :) Peter och min bror åt nog det godaste (jag provsmakade mer än en gång, hihi). De beställde "Filetto alla provinçiale" vilket man måste vara minst 2 personer för att beställa, och fick in en egen panna med oxfiléskivor, små grönsaksknippen inlindade i parmaskinka, råstekt potatis, gooood sås och världens godaste persiljesmör. Det var helt fantastiskt gott!

Och damen som jobbade var helt fantastisk. Vi var ju 9 personer totalt, (mina syskon, deras respektive samt min pappa med sin sambo Mia,) och hon skrev inte ner våra beställningar utan mindes dem i huvudet, helt klockrent! :) Så den restaurangen är varmt rekommenderad. Jättemysigt och med humana priser!
Snett mitt emot låg hotell Amaranten där min bror och hans sambo Helena hade bott tidigare, och jag och Peter enades om att nästa gång vi ska till Stockholm ska vi bo där och gå tillbaka till Caprese och äta igen, bara på tu man hand. :)

Men denna gång sov vi hos min lillasyster i hennes etta, och det gick ju superbra det med. :) Var så mysigt att åka bil hem igen också. Utan "-Maaaamma är vi framme snart?!?" och "-Maaaammaaaaa jag måste kissa!" vararnnan mil. ;) Haha!

Postat: 2010-01-14 | Tid: 20:27:15

I helgen ska jag och älsklingen lämna barnen hos farmor och farfar och åka ner till vår vackra huvudstad och gå på musikal! Vi ska se Hairspray tillsammans med mina syskon och deras respektive samt min pappa med sambo. Ska bli sååå härligt! ♥Ska bli så skönt med egentid tillsammans bara jag och Peter och även att umgås med släkten! Äta god mat, dricka nån öl och bara vara. Men framförallt; En HEL Natt Med Sömn! Åh vad vackert det låter. ;)

Alva sover ju så otroligt dåligt nu när hon inskolas på dagis. Vilket inte är så konstigt med alla nya intryck, men det är ju slitigt för en annan i längden. Är några år sedan man kontinuerligt fick en god nattsömn. 

Energinivåerna är därför rätt låga, men värre kan det ju va. Och tydligen är jag en mycket bra "skådis", för jag var på arbetsintervju idag och hon som intervjuade mig undrade vart jag fick min energi ifrån då hon tyckte att jag var så glad och sprudlande energisk! Haha! Var roligt att höra. -Klart man skärper till sig när man måste. ;) Hihi!

Men för att vara allvarlig nån sekund så tror jag det hjälper mitt humör mycket att jag är genuint positiv ända in i märgen, jag tänker ungefär såhär: Vi har det ju ruggigt bra överlag, eller hur? Mat på bordet, tak över huvudet och inga krig. Barn dör av svält varje dag i andra delar av världen, så vad har jag att vinna på att klaga på min förlorade nattsömn lixom? Man får njuta av livet och ta till vara på det istället för att gnälla.

Men men, håll tummarna för mig nu, får veta i nästa vecka om jag får jobbet eller ej. Det känns bra iallafall, jag gav allt, visade vem jag är och vad jag kan, så får jag det inte så har jag ändå gjort mitt bästa, och det kommer säkert fler tåg. :) (Ni ser ju, där hoppade den obotliga optimisten fram, -igen! ;))

Bröllopsplanerna ligger lågt just nu, jag väntar på uppdatering från Millys om min klänning, ska ringa lite samtal till bl.a kyrkan och bestämma mer detaljer. Men den här veckan var så hektisk så det får vänta till nästa. :)

Nej, nu ska jag mysa i soffan en stund med min älskade karl innan det är dags att lägga sig så man orkar upp vid 5 imorrn med lilla minstingen Madame Morgonpigg. ;)
Postat: 2010-01-12 | Tid: 09:00:46


Denna vecka börjar lillskruttis på dagis. Igår var vi där och hälsade på, gick rundtur och fikade, idag ska vi stanna lite längre och pröva att äta lunch. :) Kanonbra avdelning och fröken, hur gullig som helst! :) Nea går ju på samma dagis sen tidigare, men på en annan avdelning då. Så skönt att vi fick plats på samma dagis!

Så nu är det fullt upp här hemma. Kläder ska namnmärkas, en till lekhjälm ska inhandlas och många papper som ska ifyllas om kontaktpersoner, allergier osv. Jag satt i hallen nu i morse och filurade på hur i h-vete man namnmärker tjocksockor..? ;) I-landsproblem vadå? Haha! Har haft namnlappar man stryker på med Neas namn på, kanske får beställa en ny last med nått sånt..?

Utöver inskolningsvecka så har jag en arbetsintervju på torsdag! Gaaah! Är hyfsat nervös... Har ju varit mammaledig sedan april 2008, senast jag var på en arbetsintervju var i december 2006... Då gick det iofs bra, så jag får väl trösta mig med det. :) Men håll tummarna för mig på torsdag eftermiddag!

Ikväll ska min kära frissa färga och klippa håret på mig också, ska se om vi kan ljusa upp det lite mer utan att det blir gröna/turkosa slingor igen... (Det blev det sist pga att jag har hennafärgat håret tidigare...) Men det blir säkert bra. :) Har full tillit till henne! Dka bli skönt med en uppfräschning.

Nej, nu måste jag springa, dagis väntar. Ska sitta i personalrummet ett tag idag, ska ta med bröllopspärmen och försöka ringa lite samtal under tiden i brist på en ny oläst bröllopstidning. ;)


Det fanns ju en rutschkana på dagis, -YEY!


Alva älskar att kramas. :) Lilltrollet mitt! ♥


Gott med mjölk, men väldigt trött efter alla äventyr! :)

Postat: 2010-01-10 | Tid: 10:30:04

Igår bjöd vi in kära svärisarna (tillika grannarna) på lite middagsmat. Alva har sovit dååååligt senaste nätterna så vi var båda hur trötta som helst så maten skulle vara enkel att göra, men gärna lite festlig och såklart GOD!

Så det här receptet är suveränt gott, smakkombinationen av det söta från honungen, syrliga från vinägern och sältan från osten är helt klockren! Alla som blivit bjudna på det här har älskat det!

Receptet har få ingredienser och det svåraste momentet är att klyfta potatisen.. -Så lätt är det. ;) Och ja, gör egen klyftpotatis, det är ju såååå mycket godare än den frysta färdigvaran!

Jag brukar använda potatisen med rött skal när det finns, (kommer inte ihåg namnet nu,) och ha både lite olivolja och några små klickar riktigt smör i långpannan med potatisklyftorna, flingsalt och lite timjan, in på 250 grader och rör om ibland under 35-45 min, i slutet kan man dra på grillen lite så de blir härligt krispiga! :) Men nu till receptet!


Fetakyckling med ruccola
4 pers

  • ca 500 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör el. olja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl olja (t.ex. olivolja)
  • 100 g fetaost
  • 2 dl ruccolasallad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, bryn dem snabbt i smör i en het stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen i ca 20 min. 

Vispa ihop vinägern, honungen och oljan i en kastrull och värm upp det. Det behöver absolut inte koka, bara bli varmt.

När kycklingen är klar, ta ut formen ur ugnen och häll över ”dressingen”, strö över ruccolan och smula över fetaosten. Servera med klyftpotatis och sallad!

Postat: 2010-01-08 | Tid: 12:19:30

Yey! Igår ringde min telefon och det var ett paketbud från Schenker som undrade om jag var hemma! Javisst var jag det och i paketet som kom låg ju brudtärneklänningen som jag och Sofia köpte på eBay!!! Och den är såååå jäkla fin! Betalade ca 550 kr totalt inkl. frakt och hemkörning till dörren.

Klart värd dubbla pengarna! Alla detaljer är så fina och klänningen är väldigt välarbetad! Inuti sömmarna på "klänningslivet" är det skenor, även i kuporna, där det också är en tunn vaddering, så man behöver egentligen inte ha en bh under, om man inte vill. Längst upp på dragkedjan i ryggen sitter en liten hyska, en sån typisk liten detalj som SKA vara där men inte alltid är där.. Och på insidan av klänningen finns det ett resårband från sidosömmarna som man kan ställa in, med ett spänne i mitten, ungefär som en bikiniöverdel.

Färgerna valde vi själv och klänningen är skräddarsydd efter Sofias mått. Jag provade den åt henne då hon tyvärr hunnit åka tillbaka till stan hon pluggar i, men vi är relativt lika i storlek så jag tror den kommer sitta som ett smäck på henne! :)

Ungefär såhär ser den ut, fast trehundra gånger finare i verkligheten!Så den här säljaren på eBay, zjlaura är varmt rekommenderad!!! (Om du klickar på hennes namn så hamnar du direkt i hennes "shop" på eBay.) Jag betalade klänningen med "köp nu" och betalade via PayPal. Det går fort, är smidigt och snabbt gick det! Det tog bara ca 2 veckor att få klänningen! Bra kommunikation via eBay, bra engelska och väldigt trevlig!

Peters kusin gifter sig veckan efter oss, så jag tror jag ska ta och beställa en klänning till för att ha som gäst på det bröllopet. Men måste kolla upp vad de ska ha för klädkod först. Tror de pratade om frack, och då bör man ju inte ha en knälång klänning, så då får jag kika på balklänningarna istället. Det fanns massor av olika fina klänningar, även för gravida! Tyckte jag var superbra då det är svårt att hitta något snyggt ! :) Funderar även på att passa på och beställa en knälång svart klänning, "den lilla svarta". Har ingen sådan bra basklänning. Hittade flera snygga fodral för runt en femhundring, skräddarsydd!. :)
Postat: 2010-01-07 | Tid: 14:14:19


För några år sedan fick jag ett jättefint lila Kosta Boda glashjärta av min mamma, det är ca 8 cm stort. Min syster fick ett likadant, och jag tänkte att jag ska låna syrrans glashjärta och ha dem på middagsbordet på bröllopet. Tror det blir fint med ett lila glashjärta på varje sida av brudbuketten. :)


Har varit väldigt rädd om hjärtat (långt från barnens små teleskop-armar..) då jag tyckt det varit fint, och nu såg jag på ArtGlassVista att de kostar över 800 kr styck! Hej och hå, hade ingen aning om att de var så dyra..

Så nu vet jag inte om jag vågar ha dem på bordet då kanske..? Tänk om någon överförfriskad gäst (eller jag för den delen) råkar sopa ner dem i golvet? Eller tusen andra saker.. Men jag ville gärna ha dem med just för att det var lila hjärtan, det är en gåva från mamsen och ja, för de är sååå fina dekorationer! :) Hmm, får filura på det och se om jag kan lägga över ansvaret på min kära vän Helen eller brudtärnan Fia att se till att de packas ner i säkert förvar på kvällen eller efter middagen är klar. Vill inte att de ska ligga där över natten till städningen dagen efter..

Postat: 2010-01-06 | Tid: 12:59:36


Surfade runt på olika bröllopsbloggar som jag följer så gott jag kan, och blev lite inspirerad av en tjej som också bröllopsbloggar, hemligblivandebrud. Så jag "lånar" idén och lägger ut en slags checklista på allt vi gjort klart men även vad vi har kvar att göra. :)


The List


* Datumet är spikat

* Bröllopstema har vi väl inget särskilt, mer än att det ska vara en härlig rolig och lättsam dag med nära och kära, mycket humor och lite oväntade personliga "twistar". ;) Färgerna kommer vara vitt, silver och olika nyanser av lila. 

* Klädkoden blir Kavaj.

* Kyrkan /kapellet är bokat, vigselförättare är dock inte bestämt helt ännu. Ingångsmusik och utgångsmusiken är i princip bestämd, och en av två sånger är också bestämt. Men vilka som ska spela/sjunga är inte helt klart ännu.

* Toastmaster, brudtärna, marschalk samt värdpar är bestämda och har tackat ja. :)

* Gästlistan är bestämd men kanske måste klippas lite i... Så den är inte spikad än.

* Lokal för bröllopsfesten är bokad! Det ingår bord, stolar och porslin.

* 80 stycken Knoppa lakan till stolsöverdrag har jag fått tag på av en tjej via Bröllopstorget, ska hämtas i Mars.

* Dukar samt servetter ska pappas sambo Maria-Elena fixa, tack så hemskt mycket!!! Blir vita dukar och lila servetter. :)

* Löpare till borden samt band runt stolarna är inhandlade, blev några rullar av IKEAS panelgardin FLYN LILL i lila, som kan klippas i utan att fålla. Varje panel kostar 19 kr och är 3 meter lång och 60 cm bred. Jag ska klippa till löpare genom at dela gardinen i tre längs långsidan. Löparna blir 20 cm breda, så jag får ut 9 meter löpare per panellängd! :) Till stolarna delar jag panelen på mitten, så jag får två längder på 1,5 meter. Dessa två bitar delas  båda i 6 stycken "band" á 10 cm bredd, så jag får ut 12 stycken band som då är 10 cm breda och 1,5 m långa till att knyta runt stolsryggarna. Hmm, var väl kanske inte den bästa förklaringen men men.. ;)

* Florist är bestämd, (Svärmors kompis) och jag har i princip bestämt hur min brudbukett ska se ut samt barnens och tärnans blommor. Även bordsdekorationerna kommer gå i samma stil. Blir runda kreationer av lila rosor med en eller fler vita orkidéer.

* Som "vaser" till blommorna på borden kommer vi nog ta (oanvända) 1 liters färgburkar från färgaffären där vi träffades, de är i silverfärgad metall (utan etiketter då) och i dem lägga blöt oasis och sticka ner lila rosor till en rund tät bukett. Tycker det blir lite roligt då Peter är målare. Utöver blommorna blir det nog värmeljus i IKEAS ljuskoppar GALEJ, kanske med ett band runtom. Har även en klar idé till servettringar, men den kommer i senare blogginlägg. :)

* Bröllopsklänningen är beställd och betald från Millys i Kina, väntar med spänning på att få hem den och tillhörande underkjol och slöja. Skor tror jag jag ska beställa från Matildas fest, men jag väntar med det tills jag provat klänningen.

* Brudväska samt underkläder är inhandlat. Smycken ska jag göra själv tror jag. :)

* Peter ska ha sin kostym, till den har vi köpt väst i silverbrokad, en lila plastrong och en vit skjorta för totalt 400 kr på eBay! Sitter hur jäkla snyggt som helst! :) Har även köpt manchettknappar med lila swarovskikristaller och en plastrongnål med en genomskinlig kristall på. Peters marschalk har jag även köpt en lila slips åt.

* Min brudtärnas klänning är beställd från eBay och barnens klänningar + diadem är inköpta (på KappAhl resp. eBay).

* Min kära vän Johanna har lovat hjälpa mig fixa fina naglar nån dag före vigseln, hon är superduktig på det! Blir fransk manikyr, ev. med nån liten kristall på varje nagel kanske. :)

* Ringarna är valda och vi ska ta och fara till guldsmeden några mil härifrån inom en snar framtid för att beställa osv. Det blir titanringar med silverinlägg, finns bilder längre ner i bloggen. :)

* Inbjudningskorten är som tidigare nämnt hemliga, men håller på att arbetas med av min lillasyster. ;)

* Festprogram med sånger och skoj är i princip färdiga, men ska ha bordsplaceringen i dem också med en liten rad om alla gäster, så det är kvar.

* Vigselprogrammen har en färdig mall i min dator, men texten inuti ska ju då ändras lite när allt är bestämt.

* Bordsplaceringskorten kommer bli små rektangulära "lappar" med namn + ett handritat och embossat silverhjärta, dessa kommer "träs på" gaffelns tänder, ungefär såhär.

* Alla trycksaker ska skrivas ut hos min pappa som har en ruggigt bra skrivare. Papper mm ska köpas in senare, stämpel med vårt "monogram" samt stämpeldyna mm är beställt.

* Middagsmenyn kommer bestå av en medlhavsinspirerad buffé, det röda och vita vinet till är bestämt, sedan blir det bröllopstårta samt kaffe och avec.

* Maten kommer förhoppningsvis tillagas i förväg av en nära väns storasyster, om hon kan, annars får vi göra maten själva. 

* Dagsschema för själva bröllopsdagen är relativt bestämt. Jag och Peter kommer sova hemma natten till bröllopsdagen, då vi sover bäst hemma och tillsammans, däremot ska vi försöka få barnvakt så vi får sova ordentligt... På morgonen kommer min brudtärna och vi åker iväg på till min kompis som är en tokduktig frisör och bor relativt nära mig. Efter att håret är fixat åker vi vidare mot stan och in på Make Up Store (bokat) för sminkning samt påklädning. Under tiden kommer Peter vara med sin marschalk och kanske någon/några killkompisar till på ett SPA i stan och relaxa, basta, få ryggmassage och göra sig klara. Runt 12 kommer min pappa med sin fina blanksvarta veteranbil och hämtar upp oss båda på stan och kör oss ut till platsen där kapellet ligger. Där väntar fotografen, tillika kompisen, Jonas och fotar oss i den vackra omgivningen (håll tummarna för fint väder!!!), kl.14 börjar vigseln och efter det bär det av mot festlokalen inne i stan igen. Pappa jobbar på inom busstrafiken i stan och ska fixa en abbonerad buss som ska ta gästerna ut till kyrkan och tillbaka till festlokalen, det kommer även stå "Lina & Peter" eller dylikt istället för t.ex "Linje 3" på bussens info-skyltar. Hihi!

Festen startar med en brudskål, champagne och snittar. Sedan är det middag, och under den händer diverse hemlighetsstämplade grejer. ;) Efter maten och tårtan öppnar vår DJ dansgolvet med en brudvals. Vi måste bestämma låt till den också samt om vi ska hitta på något bus eller "bara" dansa en "tryckare" till en av våra låtar. ;) Vi kommer även ha en bar till självkostnadspris. Min mamma och hennes man har erbjudit sig fixa och betala för druckat, så de kommer åka en sväng till Tyskland i vår. Helt suveränt, tog bort en stor stressfaktor och en stor post ur budgeten. Tack mamma och Rolf, ni är bäst!!! ♥

* Vi ska sova på ett skärgårdspensionat på bröllopsnatten, det är bokat men ska återkomma nu i vår med alla detaljer osv.

* Dagen efter bröllopet åker vi till Peters föräldrars stuga på en ö utanför stan och äter lunch med släkten.

* Bröllopsresan går till Azorerna ca 1 1/2 månad efter bröllopet, i augusti. Pappa ger oss den i bröllopspresent! Var chockskadad i några dagar efter han berättade det.. Var väldigt generöst av honom och jag blev rörd av den stora gåvan. ♥ Resan är bokad och barnvakt till barnen är ordnad under den veckan så vi får åka själva. :) 

Har säkert missat en del saker men men... :) Skönt att ha det mesta bestämt och bokat ändå.

Postat: 2010-01-05 | Tid: 20:23:53

Igår beställde jag en egen stämpel från MyCards.se! Jag ville ha en stämpel med våra namn samt datum för att använda på t.ex festprogrammen, vigselprogrammen och även på några finare papperspåsar som jag ska fylla med några presenter till de som hjälpt oss, t.ex min brudtärna, Peters marschalk, toastmastern och våra kompisar som ställer upp som värdpar osv. :)

Det är min kära svägerska som hjälpt oss göra detta "monogram" eller vad man ska kalla det. Om man inte har ett bra bildprogram (Våran är gjort i InDesign) eller känner någon som kan hjälpa till, så kan man beställa ett via Monogramsidan från ca 40 kr.

Såhär ser vår stämpel ut:Trycket kommer dock inte att bli svart, utan jag har tänkt stämpla den i silverfärg på vigselprogrammen och festprogrammen. På festprogrammen ska jag även "embossa" med silverpulver efteråt. (Embossing används för att ge trycket/motivet en upphöjd relief effekt.) Om det nu är så enkelt som det verkar så kanske jag orkar med att embossa vigselprogrammen också, men jag vet inte... Slänger inte folk ofta bort sånt..? Vill inte läga ner alltför mycket energi. Lagom pyssligt ska det vara. ;) 

Hittade ett klipp på Youtube som visar hur man går tillväga när man embossar:

/>

På Monogramsidan finns det även en superbra steg för steg beskrivning med bilder på hur man gör. Man behöver inte ha en värmepistol, utan brödrosten eller en spisplatta funkar lika bra! :) OBS! Använd INTE hårtorken bara! ;) Direktlänk till beskrivningen kommer HÄR!

En värmefön/pistol kostar några hundringar, men jag frågade min älskade blivande man om inte han har någon bland alla miljoner verktyg han har, och tro på f-n, klart att min darling hade det! Haha! Tror dock inte att han köpt den med tanke på att göra fina kort! Hihi!

Iallafall, efter jag mailat MyCards fick jag snabbt svar av Helena, som btw var supertrevlig! Rekommenderas varmt! Fick tips på vad och hur mycket material jag behöver!

Utöver stämpeln har jag då även köpt en stor stämpeldyna i silverfärg, embossingpulver (silver) samt en embossingspenna. Det är alltså en penna som man kan rita vad som helst med, (t.ex ett hjärta som jag då tänkt ha på t.ex bordsplaceringskorten), det blir ingen färg av själva pennan utan man häller sedan på embossingspulver och värmer, precis som med stämpeln! :) Totalt handlade jag för 395 kr inkl. frakt. Själva stämpeln kostade 175 kr och är ca 7 x 9 cm stor. Blir perfekt! :) Detta material ska då räcka till att stämpla och embossa ca 90 festprogram och till att stämpla va 50 vigselprogram. (delar ut per "par" har jag tänkt)

Festprogrammen och vigselprogrammen kommer bli väldigt stilrena. Helt vita i lite tjockare papper (ca 120-160 g), men inlagorna i festprogrammen kommer dock bli i "vanligt" kopieringspapper (mellan 80-90 g).

Runt "ryggen" på alla program kommer det knytas ett tunnt (3 mm) lila satinband med en liten rosett på, och på framsidan kommer stämpeln då i silver. Tror det kommer bli snyggt och bra. :)

Vigselprogrammen kommer vara ett vikt A4, alltså i A5 format, och festprogrammen som ett A4 fast vikt på "längden", vet inte vad det formatet heter men tror säkert ni fatatr hur jag menar. ;)

Vi ska ju ha lite annorlunda (hemliga) inbjudningskort, men till en del av de äldre ska vi skicka "vanliga" inbjudningskort, och de kommer då också vara utformade på samma sätt i samma format som vigselprogrammen. Mer om inbjudningarna kommer i vår när de är postade... ;) Hihi!

Ska däremot lägga ut en bild på ett festprogram så snart jag provat stämpla och embossa! Tar ca 2 veckor innan jag får hem stämpeln. :) Längtar!