Postat: 2010-01-10 | Tid: 10:30:04

Igår bjöd vi in kära svärisarna (tillika grannarna) på lite middagsmat. Alva har sovit dååååligt senaste nätterna så vi var båda hur trötta som helst så maten skulle vara enkel att göra, men gärna lite festlig och såklart GOD!

Så det här receptet är suveränt gott, smakkombinationen av det söta från honungen, syrliga från vinägern och sältan från osten är helt klockren! Alla som blivit bjudna på det här har älskat det!

Receptet har få ingredienser och det svåraste momentet är att klyfta potatisen.. -Så lätt är det. ;) Och ja, gör egen klyftpotatis, det är ju såååå mycket godare än den frysta färdigvaran!

Jag brukar använda potatisen med rött skal när det finns, (kommer inte ihåg namnet nu,) och ha både lite olivolja och några små klickar riktigt smör i långpannan med potatisklyftorna, flingsalt och lite timjan, in på 250 grader och rör om ibland under 35-45 min, i slutet kan man dra på grillen lite så de blir härligt krispiga! :) Men nu till receptet!


Fetakyckling med ruccola
4 pers

  • ca 500 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör el. olja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl olja (t.ex. olivolja)
  • 100 g fetaost
  • 2 dl ruccolasallad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, bryn dem snabbt i smör i en het stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen i ca 20 min. 

Vispa ihop vinägern, honungen och oljan i en kastrull och värm upp det. Det behöver absolut inte koka, bara bli varmt.

När kycklingen är klar, ta ut formen ur ugnen och häll över ”dressingen”, strö över ruccolan och smula över fetaosten. Servera med klyftpotatis och sallad!

Tags:  
0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback