Postat: 2010-04-19 | Tid: 11:54:54

Nu går det snabbt framåt, idag är det exakt 2 månader kvar till dagen B!

...Hua, vad hände..? Har lite delade känslor... Jag längtar som en tok och vet att det kommer bli en underbar dag vad som än händer, men samtidigt är jag stressad över allt som ska hinnas klart, och mest av allt; vemodig! Snart är ju all planering färdig, allt pyssel är klart, tiden rinner iväg och alla drömmar och idéer ska realiseras och kulminera i en fantastisk dag. Så på ett sätt känns det trist att all denna planering snart är slut, för jag tycker ju att det är så otroligt roligt, men samtidigt skönt för man orkar nog inte hur länge som helst.. Mja, lite dubbla känslor helt enkelt. :)

I helgen hade vi en träff med vår toastmaster och toastmadame, även Peters marschalk kom förbi, och vi gick igenom hela bröllopsdagen i detalj så att allt ska klaffa. Vi saknade bara min älskade tärna Sofia, men hon uppdaterades via telefon istället. :) Vi provsmakade både rött och vitt vin och kom på att vi nog ska ha Lindemans istället för Jacobs Creek, den var snäppet godare och har också skruvkork. Mammas man Rolf åker snart till Tyskland så det gäller att skriva en lång lista på vad som ska handlas, -pronto!

Vi velar fortfarande om vi ska ha vinflaskorna på bordet eller köpa bag in box och hälla upp på karaffer på borden...? Vad tycker ni? Hjälp mig gärna med en kommentar.

                                                     

Karaffen vi tänkt oss är egentligen en vas; SUPERFIN från IKEA för 19 kr. Finns i färger men dtycker de ofärgade är finast. Runt halsen kan man ju hänga en etikett med texten "Rött" resp. "Vitt" och skriva i menyn / festhäftena vad det är för vin som serveras. Vi kommer ju även ha vattenkaraffer på borden.

Som välkomstskål/brudskål filurar vi på att ha en mousserande vitt vin, en Spumante vid namn "Hipp Hipp Hurra" som går att beställa via Systemet, (mycket prisvärd; 6 flaskor för ca 550 kr.) Blev tipsad om den på en bröllopsmässa i Göteborg för ett halvår sen, och den ska smaka väldigt gott. Man måste faktiskt inte ha äkta Champagne "bara för att", och ingen av oss har någon favorit eller sådär, bara det är gott helt enkelt. Psst, sen är flaskan jättefin, men det får man ju inte säga, och det är INTE därför vi väljer den... Men ett liiiitet plus.... ;)

Vi provade även lite snittar och kom överens om att det definitivt blir melonbitar inlindade i parmaskinka med en tandpetare igenom.. SÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!! Och vitlöksfyllda oliver, också med en tandpetare i. (Man får ju välja själv om man vågar kyssa någon sen). Sen ska vi ha någon typ av crostinis med god oliv-tapenade och en fetaost-bit på toppen. MUMS! Vår toastmaster Henke erbjöd sig att fixa hemmagjord tapenade, -tack tack! Kanske även några crostinis med röd pesto (soltorkade tomater) och en halv oliv på toppen? Eller något sådant...

Det ska vara enkelt, GOTT, snabbt, kallt och inte så mättande då vi äter middagen rätt nära inpå, och då det är en kall buffé med smaker av medelhavet så ville vi hålla ihop det med snittarna. Kanske minipizzor skulle funka också, till barnen om inte annat... Och skeptikerna. :) 


             

Mmm, blir hungrig bara av att skriva om det ju..

Var riktigt skönt att få sitta ner med (nästan) alla nyckelpersoner och gå igenom körschemat och vad vi förväntar oss av dagen, vad de tycker och vad de kan fixa osv. Jag vet att det kommer bli en fantastisk dag för vi har så otroligt många bra människor runtom oss. Peters marschalk Jens kom t.ex. hit med ett kollegieblock och en penna och skrev ner alla tider och sånt som han skulle ha koll på osv. Alla är super-engagerade och lyssnar på vad vi vill ha och kommer med goda råd och alternativ när vi kört fast. Det känns tryggt, skönt och roligt!

Men med tanke på att de alla har glimten i ögat så vågar vi knappt tänka vad de mer har hittat på för tok... Man såg på deras miner när det var något problem eller detalj som jag funderade på, hur det skulle lösas osv, då fick man bara ett flin och "det är redan löst..." Hehe, mhmm.. Man blir ju aningens nervös inför möhippan/svensexan... ;) Fast på ett bra sätt, tror det kommer bli skitkul alltihopa!!!

Tags:  
2 kommentarer
Från: Linda
Postat: 2010-04-20 | Tid: 10:09:04
Hej gumman!! Ditt bröllop kommer bli såå underbart och minnesrikt för oss alla tror jag!!=) jag ser verkligen framemot att få komma o se er Två bli Ett gift par!

Läste din fundering om vinflaskor och vilket alternativ som är bäst..? Finast tror jag absolut blir "blommvaserna" !! Dyrare och jobbigare men absolut vackert=)



Hoppas alla planer går vägen för er fram till dagen D och behöver du hjälp av något slag så är det bara att plinga!!! =)
Från: Johi- Drömmar om vanilj
Postat: 2010-04-20 | Tid: 22:19:38
Hej!

Kul att jag hittade dig. Hamnade här efter att läst ett inlägg på Bröllopstorget. Vi gifter oss snart, den 15 maj och sitter nu och letar utgångsmusik. Vi fastnade liksom ni för rockversionen av Canon in D. Ska ni ha den och har ni fått tag på nån bra version? Måste ju brännas ner på cd på nåt sätt. Vore supersnällt om ni hade några tips. Nu ska jag läsa vidare här hos dig. //Johanna

URL: http://teacherjohi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback